Store bamser er alle rasende – men skal du købe en?

Store bamser er alle raserne i plyslegetøjsverdenen. Men hvis du overvejer at købe en til din lille, skal du være forsigtig.

Det er ingen hemmelighed, at det overdådige legetøj, vi køber til vores børn, ikke er lavet på de bedste steder. Og det gælder især med en ny dille, der har forældrene i armene på de sociale medier.

Folk har smækket Target for at sælge en enorm 92-tommer plysbamse, som de siger er en ‘forfærdelig støvopsamler’, som ville være svær at opbevare. Bjørnen er blevet reduceret fra $999 til $299 og har hurtigt fået en masse negativ feedback på Facebook, på trods af dens lave pris.

En australsk mor til to skrev om bamsen på sin Facebook-side og fik snart andre brugere til at smække bjørnen, hvilket hun sagde var ‘lidt i overkanten’. De anså det for ‘forfærdeligt’, ‘spild af penge’ og ‘stop’.

En kæmpe bamse, der blev doneret af indbyggere i den mexicanske by Xonacatlan, er kommet i Guinness Book of World Records som den største af sin slags. Det blev sat sammen over tre måneder i en offentlig oplysningskampagne.

Den gigantiske bamse er sat sammen som led i en indsats for at trække flere turister til området, der har været ramt af tørke de seneste år. Bamsen er i øjeblikket udstillet i byens indkøbscenter, der har til formål at hjælpe området med at blive mere berømt.

Men ikke alle er glade for bamsens tilstedeværelse i Xonacatlan, som har ry for at være et farligt sted. Det er derfor, de lokale protesterer mod bamsens udseende og siger, at det vil afskrække besøgende fra at besøge byen.

På den anden side er nogle mennesker meget glade for bamsens ankomst, og mange har endda udtrykt deres taknemmelighed over for byen for indsatsen. Faktisk planlægger en lokal gruppe kaldet Friends of Xonacatlan at lade bamsen paradere rundt i byen denne sommer.

Denne bamse er faktisk ret populær på internettet, men det har ikke forhindret nogle mennesker i at blive stødt over den. For eksempel blev en video af denne 6,5 fod høje bamse uploadet online, og kommentarerne om tøjdyrets størrelse var overraskende stærke, hvor nogle kaldte det “ulækkert” og nogle få smækkede bjørnen for dens dårlige design.

Heldigvis er bjørnen nu ved at blive udfaset som følge af striden og er blevet erstattet med et andet design. Denne nye version af bamsen er stadig ret stor, men den har ikke de ben, der forårsagede så meget kontrovers.

Den er heller ikke helt så stor som nogle andre bjørne, der er kommet og gået, men den er bestemt ikke lille. Bamsen er en brun, stub-lignende, blød bjørn, der sætter sig ned og har et kæmpe hoved med små ører. Bamsens torso og fødder er dækket af hvide cirkler, mens dens arme stikker ud af bamsens torso og peger mod jorden.